Individuell tävling

I helgen spelades blixt-DM i Lund, både individuellt (lördag) och i lag (söndag). SK Sandlöparen hade deltagare med båda dagarna, och det blev också fina placeringar!
I den individuella tävlingen deltog totalt 59 spelare i de olika klasserna, från Senior till Yngre Minior. Vi hade deltagare med i kadettklassen, som slogs ihop med juniorklassen till en större grupp. Efter 11 spelade ronder där så blev i den omräknade tabellen för kadetter Jacob Jönsson 2:a på 6,5 poäng och Simon Sjö 3:a på 4,5 poäng. En av Simons vinster kom mot vinnaren av klassen, Hampus Bensryd från LASK med 7,5 poäng.
I miniorklassen fick vi också en fin 2:a plats genom Oscar Jönsson, som slutade på 12 poäng av 13 möjliga, endast en halv poäng efter segraren Alexander Nord från LASK.
I seniorklassen vann Stellan Brynell från Limhamn och i yngre miniorklassen vann Ludvig Morell från LASK.

Lagtävling

Lagtävlingen som spelades på söndagen spelades i två klasser, junior och senior. Vårt lag spelade i juniortävlingen och inledde med vinster mot MAS och LASK 2 innan det blev en ren final mot LASK 1. Där räckte vi inte riktigt till utan det blev förlust, men totalt en andraplats. LASK tog också hem seniorklassen och fick därmed första inteckningarna i de nyinstiftade vandringsprisen. Det blev dock bordspriser för bästa individuella resultat per bord till Jacob Jönsson med 10,5p av 12 och Simon Sjö med 9 poäng. Övriga deltagare i laget var Oscar Jönsson som tog 7,5p och Eskil Grönte (endast 8 år gammal!) med 4p.

Tävlingsresultat

Resultat från tävlingarna finns här: