Bronsmedalj och bra insatser vid Skånska skolmästerskapet!

Lördag 21 september spelades Skånska skolmästerskapet i Malmö. Från SK Sandlöparen ställde sex spelare upp, tyvärr fick Eskil utgå pga sjukdom efter halva tävlingen men övriga deltagare slutade alla på prisplats, bra jobbat! Totalt var det närmare 100 deltagare varav utöver från större delen av Skåne också några från Danmark.

I äldsta gruppen, juniorklassen, ställde glädjande nog hela nio spelare upp. Vår deltagare Jacob fick tufft motstånd och efter en inledande vinst blev det en remi mot slutsegraren Carlos Törnberg från Limhamns SK och en förlust i ett tight parti med tidsnöd för båda spelarna där Jacob offrade kvalitet för några bönder som tyvärr sedan försvann en efter en men efter en spurt med två segrar blev det till slut en bronsmedalj efter 3½ poäng av 5.

I kadettklassen (födda 2003-2006) ställde Oscar J upp och liksom i övriga klasser blev det en hård kamp. Efter tre inledande vinster blev det så spel på de övre borden och tyvärr en förlust i tredje ronden. Med vinst i sista ronden hade funnits chans till plats på prispallen, men trots bra spel i sista partiet och slutspel med torn, springare och två bönder mot torn och tre bönder räckte det ”bara” till remi då bönderna var på samma flygel och det var svårt att vinna slutspelet också med lite tid kvar på klockan, detta var sista partiet i hela tävlingen… Det blev till slut en delat femteplats för Oscar, bra så! Vann gjorde Valentin Ostenfeld också från Limhamns SK.

I miniorklassen hade vi Eskil med som efter en tuff start med en remi på de inledande ronderna fick kasta in handduken pga sjukdom. Trist men nya tag nästa gång! Vann denna klass gjorde Ludvig Morell från Lunds ASK.

I yngre miniorklassen hade vi tre spelare med, Qianqian, Jakob och klubbens nyaste tillskott Alf. Denna klass var tuffare än på många år i toppen med många bra spelare också från Danmark. Qianqian vann 5 partier av 7 (bland annat internmöte mot Jakob), ett av dem efter en matt där Qianqian listigt lurade bort en försvarare av kungen för att kunna göra matt, och förlorade bara mot slutlige 1:an och 3:an i tävlingen. En slutlig delad fjärdeplats för Qianqian, liksom för Alf som vann mot Jakob också i internmöte i sista ronden och också vann 5 av 7 partier i sin första tävling för klubben! Det blev tyvärr förlust mot slutlige 2:an Oscar Morell från Lunds ASK i ett spännande och svängigt parti där Alf först blev av med en pjäs men sedan vann tillbaka den, men en bonde som blev dam avgjorde partiet till Oscars fördel.
Jakob fick alltså två internmöten och drog kortaste strået i dem men vann 4 partier och glädjande nog ett av dem via matt med dam och springare som är en av de saker vi tränat på de senaste veckorna. 4 poäng räckte till prisplats också för Jakob. Vann klassen gjorde Guanbo Cong från Kristinebergs SK.

Sammanfattningsvis riktigt bra jobbat av alla våra spelare och lovande uppstart på säsongen inför bl a skol-SM och ungdomsserien!

Resultat skånska skolmästerskapet 2019