Schack-SM färdigspelat!

I år, för att uppmärksamma 100-årsjubileet av Sveriges Schackförbunds bildande, så spelades SM i Stockholm. Vi hade 3 startande, Jacob, Oscar och Simon. Oscar spelade weekend 1 (första SM-helgen) och miniorklassen, medan Jacob och Simon spelade kadettklassen.

I Oscars grupp i weekendklassen gick det strålande, det blev 5 raka vinster och förstaplats i gruppen!

När det gäller huvudtävlingarna, är det en lång vecka… 9 långpartier på 7 dagar är krävande att spela när ett enda parti kan ta ända upp till 5 timmar även om det oftast inte tar riktigt så lång tid.

Oscar inledde med vinst i miniorklassen, men föll sen tillbaka lite och låg efter halva tävlingen ungefär i mitten av resultatlistan. Men en bra spurt ledde till en slutlig 14:e plats av de 52 deltagarna med 5,5 poäng på de 9 ronderna efter 5 vinster, en remi och 3 förluster. Oscar var rankad som nummer 16 av de startande, så betyget blir klart godkänt!

Samma betyg (klart godkänt) får också Jacob och Simon i kadettklassen. Simon lyckades precis pricka sin startranking i resultatlistan och slutade på 23:e plats med 4 poäng på de 9 ronderna efter 3 vinster, 2 remier och 4 förluster. Jacob var rankad 9:a och kom på 7:e plats efter 5 vinster, 2 remier och 2 förluster.