Eftersom det fortfarande är stopp för schacktävlingar utanför internetvärlden så har Skånes Schackförbund beslutat att årets GP-serie för ungdomar avslutas med ställningen som den är efter MASKen/ÅLen som ju spelades i Södra Sandby i februari. Så trots det tråkiga med att det inte är några schacktävlingar för tillfället så finns det några nykorade GP-mästare i Skåne, och hela tre av fyra klasser fick slutsegrare från SK Sandlöparen!

I yngsta klassen för de som är födda 2009 och senare, Yngre miniorer, segrade Guanbo Cong med 566 poäng, ca 60 poäng före tvåan! Vi fick även ytterligare fina placeringar genom Alf Söderfeldt på 5:e plats och Jakob Prochéus på 6:e plats. Carl Bergstedt var också bland de 20 främsta som fått spela finalen om den hade blivit av på plats 18, vidare kom Qianqian på plats 22, Henning Blumke på plats 28 och Alvar Vallkil på plats 49.

I Miniorklassen, för de födda 2007-2008, kom Ludvig Morell från LASK på första plats, där kom Eskil Grönte inom de 14 som fått spela finalen på 13:e plats och Oscar Björkman Vilhelmsson på 30:e plats.

Ytterligare en segrare fick vi i Kadettklassen, för de födda 2003-2006, där Oscar Jönsson vann dock endast 1(!) ynka poäng före tvåan. Karl Lindquist hamnade precis utanför finalfältet på 15:e plats vilket också är ett bra resultat!

För att fullborda de fina resultaten fick vi också en segrare i äldsta klassen, födda 1999-2002 där Jacob Jönsson vann med nästan 100 poäng tillgodo på tvåan. Det var för övrigt fjärde året i rad som Jacob vann sin åldersklass i Skånes GP-serie! Olof Söderquist kom här också på 18:e plats

Så trots det tråkiga med samhällsläget och Covid-19 som fortsätter skapa problem och att det heller inte blir några schacktävlingar i närtid så får vi trösta oss med att vi har en bra ungdomsverksamhet med både bredd och topp, vi hoppas alla vill komma tillbaka och fortsätta spela med oss när vi kan starta de vanliga träningarna igen. Årets GP-resultat är de bästa vi någonsin haft, och då har dessutom alla våra tre segrare minst ett år kvar i sina respektive klasser! Totalt har 139 spelare deltagit i de olika deltävlingarna i GP-serien, att vi då har tre slutsegrare och ytterligare flera placeringar högt upp i resultatlistorna är ett fantastiskt bra resultat för vår relativt sett lilla klubb. Alla resultaten finns på Skånes Schackförbunds hemsida under följande länk:

http://skaneschack.se/resultat/ungdomsturneringar/gp-serien/