Söndagen den 27 augusti spelades Frans G Bengtssons minnesturnering i Lund. Klubben hade hela 5 deltagare (Jacob, Simon, Anton, Oscar och Claes) med bland de 45 startande i denna snabbschackstävling med tidshandikapp, och det gick efter en lite trevande inledning ändå ganska bra för våra spelare, till och med riktigt bra för Simon som vann rankingpris!

Simon med ratingpris på Frans G Bengtssons minnesturnering 2017

Första två ronderna gick inget vidare, då var det bara Simon som lyckades vinna ett parti (mot en spelare med nästan 600 högre rating) medan övriga förlorade sina.inledande partier. Efter det bättrade det sig något även om det blev varierande resultat i sluttabellen.
Simon lyckades bäst med att samla ihop 4,5 poäng på de 8 ronderna (efter bland annat vinst i internmöte mot Jacob) och en fin 18:e plats! Det blev också ett välförtjänt ratingpris (en bok) som belöning.

Oscar fick ihop 4 poäng och en 25:e plats, fullt godkänt! Efter två inledande förluster låg Oscar resten av tävlingen ungefär i mitten av resultatlistan.
Jacob stannade på 3 poäng och en 35:e plats, han hade det jobbigt i vissa partier där han fick ge mycket tidshandikapp, men gick 1-1 i de inbördes partierna efter vinst mot Anton men förlust mot Simon.
Anton fick också ihop 3 poäng vilket gav en 39:e plats och hade oturen att få tre internmöten, alla mot någon ur familjen Jönsson… som tur var fick han vinna mot sin tränare 🙂 efter ett fint parti och fick också avsluta med en fin vinst i sista partiet. Sett till startrating också klart godkänt!
Till sist tränare Claes… som hade det jobbigt och slutade på 44:e plats. Första ronden innebar möte med slutlige vinnaren Stellan Brynell, det började ganska bra i partiet men tyvärr ”försvann” en pjäs i slutet och då var det förstås kört. Efter det gick det inget vidare i tävlingen och förutom en wo-vinst blev det bara en tursam vinst till då den unge motståndaren i sista ronden efter ett i övrigt jättefint parti råkade göra ett feldrag i slutspelet. Tränaren får hålla sig till tränarrollen eller träna snabbschack tydligen…

En rolig tävling var det hursomhelst och bra att få möta lite blandat motstånd. Då många av dagens tävlingar också innehåller snabbschacksmoment är det bra att träna på det!