Första helgen i augusti spelades Cellavision Chess Cup och systertävlingen Lilla Cellavision Chess Cup för dem som har under 1600 i rating. Klubben hade tre spelare med, Jacob och Oscar i Cellavision och Simon i Lilla-tävlingen. Alla gjorde en bra tävling och presterade bättre än sin rating!

Alla tre fick tufft motstånd i första ronden, mot högre rankade spelare. Jacob fick möta en stormästare(!) för första gången i tävlingssammanhang, en kinesisk tjej med lite drygt 2500 i rating. Det gick förstås som förväntat, men en riktigt kul upplevelse att få möta en stormästare.
Simon fick möta den som slutligen vann lilla-tävlingen (efter 8 raka vinster!), det blev alltså förlust men liksom för Jacob bra att få möta duktiga spelare.
Oscar fick möta en spelare med över 400 poäng högre rating. Borde alltså bli förlust för Oscar? inte alls! Oscar gjorde ett jättebra parti och vann imponerande mot en mycket stark spelare.

Resten av tävlingen löpte på bra för våra spelare.
Jacob förlorade visserligen även andra partiet men vann sedan 4 raka partier, därav två mot starka spelare med över 2100 i rating. Tyvärr förlust i de två sista men också mot väldigt högt rankade spelare. Det blev en slutlig 116:e plats med 4 poäng av 8 för Jacob, och plus i rating så att ett ratingtal på 2000 nu finns inom räckhåll!
Simon hade en liten svacka i mitten av tävlingen bland annat efter en förlust i ett annars jämnt parti mot en högre rankad motståndare, men spurtade starkt och tog 2½ poäng på de tre sista partierna, bland annat vinst mot en ca 100 poäng högre rankad motståndare efter ett fint parti och en avslutande remi mot en nästan 200 poäng högre rankad motståndare efter ett jämnt och svängigt parti där båda spelarna hade vinstchanser. Till slut en fin 17:e plats för Simon med 4½ poäng, en bit över hans startranking och med ett bra plus i rating!
Oscar följde upp den fina vinsten i första ronden med bra spel även i de nästkommande två ronderna vilket gav en remi mot en spelare med över 2000 i rating. Därefter gick det lite tyngre, dock mot fortsatt bra motstånd, innan det blev en vinst i sista ronden, 2,5 poäng och en ynka halv kvalitetspoäng från ratingpris. Till slut plats 198 för Oscar, också för honom en bit över hans startranking.

Vann tävlingarna gjorde Alexei Shirov från Lettland (Cellavision) respektive Adrian Söderström (Lilla).

Bra jobbat av våra spelare som hävdade sig bra mot bra motstånd!