I år spelades Skånska skolmästerskapet i Helsingborg som omväxling till Malmö där tävlingen annars spelats de senaste åren. Vi hade hela 9 spelare med bland de 118 deltagarna, varav knappt 20 kom från Danmark, och det blev en del fina placeringar! Vi fick detta år ingen vinnare i någon klass, men 5 av våra deltagare kom på prisplats och därmed på övre halvan i resultatlistan.

I juniorklassen hade vi en deltagare, då Jacob hoppade in där i stället för i kadettklassen som han egentligen tillhör eftersom det var udda antal spelare i juniorklassen. Det blev då 6 spelare som spelade en Bergergrupp (dvs där alla möter alla). Jacob tog 3 poäng på de 5 ronderna och slutade därmed 3:a vilket blev vår bästa placering i tävlingen.

I kadettklassen hade vi 3 deltagare, Oscar, Anton och Olof.
Oscar fick en bra början med 3 inledande vinster men förlorade sedan finalpartiet mot slutlige segraren (som går första året på gymnasiet och gjorde sin första riktiga schacktävling!) och slutade på en fin 5:e plats.
Anton fick en jobbig start med en förlorad pjäs och därmed parti i första ronden, men därefter gick det bättre med två raka vinster. Förlust i sista ronden mot en av de högst rankade spelarna gav en slutlig 14:e plats med 2 poäng, klart godkänt!
Olof hade det tufft, och trots att det var riktigt nära i ett par partier så blev det inte några poäng denna gång. Men det märktes att alla var lite ringrostiga under säsongens första tävling, så nya tag nästa tävling!

Oscar, Jacob och Anton med fina priser

I miniorklassen hade vi 2 spelare, Karl och Olle. Det blandades friskt med bra spel och bortsatta pjäser av båda två. Det kunde mycket väl blivit fler poäng men det jämnar förhoppningsvis ut sig nästa gång! Nu blev det till slut 2 poäng var för våra spelare på de 6 ronderna, ingen prisplats denna gång men det tar vi nästa tävling! Det är första året för båda i klassen, så det finns dessutom ytterligare ett år att spela i samma klass.

Slutligen i yngre miniorklassen så hade vi 3 spelare, Eskil, Jakob och Qianqian. Jakob och Qianqian tillhörde de yngsta spelarna i tävlingen men gjorde ändå bra ifrån sig! Jakob kämpade riktigt bra och tog 2½ poäng och samlade på sig värdefull rutin för framtida tävlingar.
Qianqian höll sig under hela tävlingen i mitten av resultatlistan, men en fin vinst i sista ronden gjorde att han kom upp på övre halvan i resultatlistan och en fin 20:e plats.
Eskil slutligen hade en liten svacka i mitten av tävlingen, men en suverän spurt med tre avslutande vinster gjorde att han klättrade till en slutlig finfin 18:e plats i tävlingen!

Eskil och Claes med var sin pokal (Claes håller Qianqians pokal)

Så bra jobbat av alla, det märktes att det var säsongens första tävling men nu är säsongen igång och vi ser fram emot kommande tävlingar, till exempel skol-SM!

Alla resultat från tävlingen finns här, med länkar till respektive klass.