Skåne Open, eller DM som det också är, samlade totalt ca 75 deltagare i de olika klasserna varav 9 kom från SK Sandlöparen. 5 av dessa spelade i yngsta klassen där Karl var nära prispallen men slutade till sist på en fin 6:e plats med 5 poäng av 7 möjliga. Eskil tog 3½ poäng och 18:e plats, tätt följd av Qian qian med 3 poäng på 20:e plats. Jakob P, som liksom Qian qian gjorde sin första individuella tävling(!) tog 2½ poäng och en 28:e plats, bra gjort av våra nya spelare, och Olle T-M tog 1 poäng och 32:a plats. Bra kämpat av alla!
I miniorklassen fick vi en distriktsmästare genom Oscar som tog full pott (7 poäng)! Erik inledde starkt med 3 vinster men fick sedan möta tufft motstånd och förlorade mot 1:an, 2:an och 3:an i tävlingen dock inte utan bra kamp i alla partierna. efter vinst i sista partiet blev det ändå en bra 4:e plats.
I Kadettklassen slutligen hade vi 2 spelare med, Anton och Olof. Det var 7 deltagare med så alla fick möta varandra. Anton och Olof fick göra upp om bronsplatsen, det blev Anton som tog hand om den efter vinst i inbördes matchen. Anton hade en lite onödig förlust i ett parti där damen gick förlorad, vinst där hade inneburit en andraplats i stället. Men Anton 3:a och Olof 4:a efter några riktigt bra partier av båda är jättebra gjort!
Summerat alltså ett guld, ett brons, 2 fjärdeplatser och flera bra insatser av våra spelare!
Alla resultaten finns här.