I nuvarande omständigheter passar det utmärkt med lite schack online. För några intressanta länkar, se ett tidigare inlägg här.

SK Sandlöparen kommer också nu under hösten mejla ut några inbjudningar till online spel mot andra i klubben.

Först ut där blir en simultan vi kör 1 november kl 16:00 med Claes, vi spelar den på Lichess och länken till den är https://lichess.org/simul/sCtAw5rx . För er som inte varit med om det tidigare innebär det att Claes spelar mot flera motståndare samtidigt (de som vill vara med). Vi spelar med 40 minuters betänketid, utan tilläggstid, och Claes får 10 minuter extra som kompensation för att spela flera matcher samtidigt. Alla som vill kan vara med! För att kunna delta behöver ni alltså klicka på länken ovan men också innan dess ha skapat ett konto på Lichess (www.lichess.org) och också ha gått med i laget SK Sandlöparen (https://lichess.org/team/sk-sandloparen) . Det görs rätt enkelt genom att klicka på länkarna ovan, är det någon som inte lyckas få det att fungera så får ni gärna höra av er med t ex svar på detta mejl. Gå gärna in och anmäl er tidigare än starttiden så det inte blir problem i slutet, vi försöker alltså starta kl 16.

Vidare har vår vänklubb En Passant som vi har en del gemensamma aktiviteter med en blixtturnering (betänketid 5 minuter + 3 sekunder per drag) på måndag kväll kl 18:30, det är visserligen under vår ordinarie träningstid men också en möjlighet att spela om man är över 15 år eller inte vill komma på de vanliga träningarna men ändå spela lite schack. Länken till denna turnering är https://lichess.org/swiss/RX9RKBu8 och för att kunna delta i den måste man vara medlem i teamet En Passant, https://lichess.org/team/en-passant-svedala (Håkan Lyngsjö från En Passant godkänner er där efter att ni ansökt om ni inte redan är med). I turneringen kan man få möta både barn och vuxna och på olika nivåer i spelstyrka, men man paras alltid ihop med någon som har ungefär lika många poäng som en själv för att få jämnare partier efterhand.

För de som hellre vill titta på Magnus Carlsen och andra världsstjärnor som spelar snabbschack, spelas det under november och december Chess.com’s årliga Speed Chess Championship.

Det går att följa live på deras streamingkanaler Chess.com/TV, Twitch.tv/Chess and Youtube.com/Chess.