Som ni vet finns det nya restriktioner i Skåne kopplat till Covid-19 från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Skåne. Vi i styrelsen för SK Sandlöparen har studerat och diskuterat de nya riktlinjerna som bland annat säger att även om många verksamheter bör stänga så kan ungdomsverksamhet för de födda 2005 eller yngre fortsätta och vi har därför beslutat efter möte i veckan att vi kommer att fortsätta med ungdomsträningarna i Byskolans matsal (det är OK för skolan så länge vi är där efter skoltid) för de som vill och är födda 2005 eller senare. Kommer det nya besked kan vi dock behöva ompröva det med kort varsel, givetvis kommer vi då också att informera via mejl.

Det är ändå fortsatt väldigt viktigt för att vi ska kunna fortsätta med ungdomsverksamheten att de som känner minsta symptom på förkylning, snuva, hosta eller liknande stannar hemma från träningen så att vi tillsammans kan minimera riskerna för fortsatt smittspridning. Alla som deltar i träningarna ska också tvätta händerna innan träningen startar, och vi har fortsatt handsprit tillhanda i träningslokalen. Vi kommer också att försöka anpassa aktiviteterna efter omständigheterna vilket t ex innebär att vi inte sitter i större grupper på träningarna. Tills vidare blir det inga tävlingar med riktiga bräden, varken i distriktet som helhet eller i klubben.

Så vi fortsätter måndagar och torsdagar, samma tid som innan. (Även torsdag 5/11 blir det träning som vanligt, i motsats till vad som stod här tidigare).

Vi kommer också att försöka blanda lite med vanliga träningar och verksamhet på internet för att de som inte vill delta vid träningarna, alla får där göra sin egen bedömning, ändå ska få en chans att spela schack med klubben. Möjligen kan vi också få till någon träning på nätet eller i alla fall skicka ut material från träningarna via mejl.

Det är svårt att veta vad som är rätt att göra kring situationen med Covid-19 men vi hoppas ni har förståelse för situationen och hur vi resonerar, ni är självklart alltid välkomna att höra av er till oss i styrelsen om ni har några tankar eller funderingar kring verksamheten.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för SK Sandlöparen gm Claes Jönsson, ordförande