På söndag 22/11 kommer vi följa upp Netflix-succén ”The Queen’s Gambit” med ett onlinepass för nybörjare kl 14-14.45 (mötet öppnar 13.45) på Google Meet (meet.google.com/jrs-rdhf-wgn) – passar utmärkt även för vuxna! Vi visar de grundläggande schackreglerna och var man kan träna mer på egen hand och/eller med klubben. Efter träningen kommer vi också att spela en turnering på schacksiten Lichess mellan 15.30 och 17.00, där kan man vara med oavsett om man är nybörjare eller rutinerad och spelat tidigare och kanske vill mäta sig med någon av klubbens spelare!

Vill man spela turneringen får man anmäla sig till klubbens lag på Lichess, det gör man här: lichess.org/team/sk-sandloparen

13:45 – 14.00 Uppstart, möteslänk meet.google.com/jrs-rdhf-wgn som används även för övriga punkter. Det underlättar att ha ett personligt Google-konto för att vara med.

14:00 – 14:45 Schack för nybörjare!

  • Schackets ursprung
  • Brädet och pjäserna (koordinater, hur flyttar pjäserna)
  • Grundläggande schackregler (schack matt, remi etc)
  • Hur kan jag träna och spela själv?

14:45 – 15:00 Paus

15:00 – 15:25 Schackquiz! 5 schackuppgifter, uppdelade för nybörjare och mer avancerade spelare

15:30 – 17:00 Schackturnering! Vi spelar på Lichess, man behöver vara med i laget SK Sandlöparen för att kunna spela. Länk till laget finns här: https://lichess.org/team/sk-sandloparen och direktlänk till turneringen finns här: https://lichess.org/tournament/7uc8hwTO

Välkomna på söndag och förhoppningsvis kan vi hålla igång lite schackaktiviteter trots att vi inte kan träna som vanligt! Om det blir några som visar intresse för nybörjarträningen så kan vi fortsätta med den, hör av er om ni är intresserade av det, funkar lika bra för föräldrar, syskon som kompisar. För de som varit med ett tag ska vi också försöka fixa lite mer aktiviteter online framöver. Kanske vi också kan locka några nya som inte har koppling till klubben sedan tidigare.

Välkomna hälsar SK Sandlöparen